Paylaş

Kabul edelim ki bizim gibi “bireysel suçların fazla, işsizlik oranının yüksek olduğu” ülkelerde en fazla yük güvenlik güçlerine düşer.

Aile içi şiddetin, boşanmaların ve ekonomik sorunların sıkça yaşandığı, sorunlu ailelerde dünyaya gelen.

Gerçek din eğitiminden mahrum!

Değerler eğitimi alamamış, mezun olduktan sonra da iş bulamamış!

Bulsa dahi kazancı! Hayal ettiği hayata erişemeyen ve televizyonlarda her akşam izlediği siyasi çekişmeler ile sinirleri gerilerek yaşayan insanlar ne yapar?

İhtimaldir ki! Suç işler!

***

Kendi sorunlarımız ve sorunlu vatandaşlarımız yetmezmiş gibi son 10 yılda artan çoğunluğu Suriyeli göçmenlerin de varlığı!

Allah hem bize hem de güvenlik güçlerimize yardım etsin sözünü sıkça söylememize ihtiyaç oluyor!

Ve güvenlik görevlisi dediğimiz zaman da, yaptıkları işe ve mesai şartlarına göre kazançları, sosyal hakları, gerçekten az olan, siyasi nüfuzludan tutun da, potansiyel suçlusuna varıncaya kadar her türlü insanla muhatap olan Polisimiz geliyor.

Maske takanla da! Maske takmayanla da onlar muhatap oluyor!

Allah yardımcıları olsun.

***

Tabi polisimize düşen yük aşırı derecede artınca, hem suçun oluşmasının engellemesi hem de bu vesile ile iş bulamayan gençlerimizin sayısını azaltmak için eskiden de var olan Mahalle Bekçiliği hayata geçirildi.

Güzel olmasına oldu da!

İşe alırken çoğunlukla bu tür zor görevlere yatkın, gerçekten işe ihtiyacı olan idealist gençler işe alınırsa hem onlar hem de vatandaş için daha iyi olur!

***

Yani, danışmanlık, müdürlük beklerken veya şirket kurmayı ihaleler almayı, siyasi destekle ticaret yapıp siyasete atılmayı hayal ederken, mahalle bekçiliğine mecbur kaldığını düşünen ve yaşadığı hayal kırıklığını yaptığı işe yansıtan gençlerdense!

Varlığını devletine ve milletine armağan eden, öğrencilik yıllarında toplumculuk eğitimi almış nitelikli vasıflı gençlerimizin fazlaca tercih edilmesi daha doğru olur kanaatindeyim.

Sosyal hayatın içerisinde etkin olarak büyüyen, yokluğu zorluğu görmüş vatan evlatlarını işe alınca meslekleriyle ve vatandaş ile bütünleştirmeye bile gerek kalmaz.

Aksi halde mesleğine yeni isimler arayan, üniformasına sığamayan, benim şurada akrabam var falanca belediye başkanından haber bekliyorum, şimdilik burada takılıyorum, bana biraz sabret seni alacağız vaadiyle umutlandırılmış gençlerin yaşadıkları hayal kırıklıkları hem kendilerine, hem meslektaşlarına, hem de vatandaşa olumsuz yansır ve maalesef yansıyor!

Hem meslektaşlarından, Hem de Basından duyuyoruz!

***

Gözüken o ki polisimize yardım etsin diye kadrosu arttırılan mahalle bekçilerimize de yardım etsin diye başka kadroların açılmasının zaruri olacağı, ekonomik etkenlere bağlı toplumsal sorunları işaret eden gelecek yıllar hem bizim hem tüm dünyanın önünde bir risk olarak duruyor!

***

Son olarak, değişen her belediye başkanına göre işi zorlaşan…

İş bulamayan mühendislerin, teknik okul mezunlarının, atanamayan öğretmenlerin ve dahi pek çok işsizin hayali olan ve genelde dar gelirli insanımızla karşı karşıya kalan işi gözüktüğü kadar kolay olmayan zabıtalarımızdan, bir ricada bir ulunmak istiyorum.

Mesleğinizin zorlukları eminim ki fazladır!

Eminim sizin yakındığınız ve bizim bilmediğimiz çok şey vardır!

Ama sizler de!

İşsiz güçsüz insanların, dükkan tutamayanların, açlıkla yoklukla mücadele etmek zorunda kalan, yaşam mücadelesi veren, başka çaresi olmayan insanların seyyar satıcı olarak dip köşede sergi açıp üç beş parça bir şey satıp nafakasını çıkartmaya çalışırken!

Yapacakları “yanlışlara”  hatalara müdahale ederken, size tanınan yetkileri ve verilen görevleri uygularken lütfen daha merhametli olun, kendinizi onların yerine daha fazla koyun.

“Kabusları olmayın”!

Alternatif çareler sunun, akıl verin, inisiyatif kullanın, elbette uyarın, gerekince ceza kesin …

Ama unutmayın! Kimse zabıta olma imkanı varken! Seyyar satıcı olmayı istemez!

Mecbur kalmıştır!

Elbette size verilmiş yetkiler ve uygulamanız gereken yasalar vardır.

Hayat ve geçim zaten gittikçe zorlaşıyor, sokağa çıkma azalıyor, seyyar satıcıdan alışveriş yapan azalıyor, internetten alışveriş artıyor!

Televizyonlarda, sosyal medyalarda bazen gereksiz çok sert tutumlarınızı izliyoruz!

Ele geçirdiğiniz seyyar ürünleri bertaraf etmeden başka çözümler bulun!

Ve unutmayın, yoksul bir baba için tek gerçek çocuklarının geçimi için kazanması gereken nafaka gerçeğidir.

Ve o yoksul baba sayıları gün geçtikçe artıyor.

Sizin engel olduğunuz ve düzelttiğiniz yanlışlar, asıl büyük yanlışların yanında te heeeeeyy

Selam ve dua ile.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.