Paylaş
‘Kariyer Günleri’ etkinlikleri kapsamında ilimizin başarılı eğitim kurumlarından olan Muammer Dereli Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Vali Seddar Yavuz daha sonra okulda gerçekleştirilen “Deprem anı uygulaması ve tahliye tatbikatı”na katıldı.
Kariyer Günleri Etkinliği Düzenlendi
İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen,
İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Özkan, İzmit Muammer Dereli Fen Lisesi Müdürü Hamza Kararoğlu tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, ilk olarak toplantı salonuna geçti.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Vali Seddar Yavuz’un biyografisinin okunması ile devam etti.
Kariyer Günleri etkinliği kapsamında Muammer Dereli Fen Lisesi öğrencileri ile bir araya gelen Vali Seddar Yavuz burada mesleki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilerin ilgiyle dinlediği Vali Yavuz daha sonra kendisi, mesleği, bu mesleği seçme nedeni ve meslek hayatında karşılaştığı farklı olaylar ile mesleğinin güzel ve zor yönleri hakkında öğrencilerin sordukları soruları cevaplayarak başarı dileklerinde bulundu.
Deprem Tatbikatı Gerçekleştirildi
Öğrencilerle yapılan söyleşinin ardından sınıfları da gezen Vali Yavuz, “Deprem anı uygulaması ve tahliye tatbikatı” kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak verilen Deprem Alarmını öğrencilerle birlikte yaşayarak deprem anında alınacak tedbir ve uygulamalara bizzat katıldı.
Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla İzmit Muammer Dereli Fen Lisesi’nde yapılan tatbikatta ilk olarak deprem alarmı verildi, daha sonra tehlike geçti alarmı verilerek, tahliye yapıldı. Tahliye sonrası tatbikata katılan 36 öğretmen, 455 öğrenci ve 14 personel toplanma alanında buluşarak, yoklamaları alındı. Ayrıca tatbikat kapsamında öğrencilere çadır kurulumu, arama kurtarma malzeme tanıtımı ve UMKE-JAK görev alanı bilgilendirmesi yapıldı.
Tatbikatın ardından konuşma yapan Vali Yavuz: “Değerli katılımcılar, sevgili öğrenciler ve değerli basın mensupları katkı ve katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, ilimizin, ülkemizin çalışkan ve disiplinli olduğunu göstererek güzide okullarımıza gelen geleceğimizin teminatı siz değerli gençlerimizi gönülden selamlıyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun. Sizlerden çok büyük beklentilerimiz var. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Aziz Türk milletinin aydınlık geleceğine olan katkınızı şimdiden görüyor sizlerle gurur ve onur duyuyoruz. Sevdanız daima ay yıldızlı al bayrağımız, Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ve Aziz Türk Milleti olsun.”
İlimizde Bin 460 Okul ve 418 Bin Öğrencimizle Tatbikatı İcra Ederek Başarıyla Tahliye Ettik
Afetlere hazırlıklı olmanın önemine vurgu yapan Vali Yavuz, Valiliğimiz koordinesinde yürütülen AFAD çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti: “Sevgili gençler bugün deprem anı ve tahliye tatbikatını hep beraber icra etmiş olduk. Şuan için Kocaeli ilimizde bin 460 okul ve 418 bin öğrencimizle birlikte deprem anını yaşayarak başarılı bir şekilde tahliye işlemi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hepinizin bildiği gibi ilimiz depremde büyük acılar yaşamış, büyük kayıpları acıları halen içinde hisseden, barındıran önemli bir bölge. Bu açıdan her daim depreme, doğal afetlere hazırlıklı olmamız, bilinçli olmamız can kurtaracak, bizi hayatta tutacak, sevdiklerimizden ayırmayacak ve sevdiklerimizle beraber yaşamamıza vesile olacaktır. İçişleri Bakanlığımız AFAD teşkilatı risk azaltma projelerini, planlarını güncelleyerek yeniliyor. ilimizde bu kapsamda benim başkanlığımda bütün risk azaltma çalışmalarını tamamlamış bulunuyoruz. Geniş kapsamlı olarak yaptığımız çalışmalarla beraber ilimizdeki afet riskini azaltmaya, bunları kısa süre içerisinde sonuçlandırmaya, plan ve projelerimizi de hayata geçirmeye Valiliğimizin önderliğinde ve koordinasyonluğunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği halinde yürütüyoruz. Olası afetlere hazırlık çalışmaları noktasında arama-kurtarma ekiplerimizin sayısını arttırıyor, OSB’lerimiz başta olmak üzere tüm sanayi kuruluşlarında özellikle arama-kurtarma birliklerini oluşturuyor,  zaman zaman da bir araya getiriyoruz. İnanıyorum ki iş birliği, koordinasyon ve dayanışma ruhuyla inşallah afetlerden milletimizi daha iyi koruyacağız ve bu bilinci toplumda daha zinde bir hale getireceğiz.”
Bu Ülkenin Gençleri Türkiye Sevdası Peşinde Koşmalı
Güçlü Türkiye olma yolunda gençlerimize büyük sorumluluklar düştüğünü belirten Vali Yavuz: “Bu ülke güçlü, caydırıcı olmak zorunda. Bu ülkenin gençleri Türkiye sevdası peşinde koşmalı, Türk Milleti ile Türk Devletini nasıl büyük bir güç hale getirebileceğinin hayalini ve rüyasını kurmalı. İnanıyorum ki bu gençlik bu rüya ile bu hayalle yaşayacak ve Aziz Türk Milletini şanlı tarihinde olduğu gibi yine ihtişamlı günlerine kavuşturacaktır. Bundan hiçbir kuşku duymuyorum. Çünkü biz dünyanın en son evrensel ve emperyal imparatorluğunun sahibi, dünyada imparatorluklar kurmuş, yönetmiş ve halen de dünyada hakkı hukuku haykıran din, etnik, farklılık gözetmeksizin mağdurun ve mazlumun göz yaşını silen bir medeniyetin mensubuyuz. Türk kültür ve medeniyetini bir kelime ile ifade et deseler medeniyetimizin adını ‘Sevgi Medeniyeti’ koyarım. Çünkü modern Batı bir Mevlana, bir Hacı Bektaş-ı Veli, bir Yunus Emre yetiştirememiştir. Menfaat, çıkar ve sömürme üzerine bir düzen kurmuştur ve biz bu düzene karşıyız. Biz tüm ulusların, milletlerin özgürce ve barış içerisinde yaşadığı, kimsenin canını kaybetmediği hakça bir dünya istiyoruz ve bunun için sizlere güveniyor, sizlere inanıyoruz.
2022 Yılı Afet Tatbikat Yılı
2021 yılını Afet Eğitim Yılı olarak geçirdik. Bu kapsamda verilen eğitimlerin ve yürütülen çalışmaların teoriden pratiğe dönüştürülmesi, toplumda risk azaltma kültürünün yaygınlaştırılması, birlikte ve ekip ruhuyla çalışma becerisi geliştirerek olası afetlere karşı hazır olunması amacıyla 2022 yılı da Afet Tatbikat Yılı olarak belirlendi. Bu çerçevede depremle ilgili, afetlerle ilgili bilincimizi, şuurumuzu arttırma konusundaki farkındalık çalışmalarımız yıl boyu devam edecek. Bu vesileyle tatbikatımızın başarılı bir şekilde icra edilmesinde emeği ve katkısı bulunan herkese bir kez daha teşekkür ediyor, afetsiz, depremsiz günler diliyor, sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından program; Vali Seddar Yavuz’un protokol üyeleri ve öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.