Paylaş

Kabul etmeliyim ki Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin hizmet ve organizasyonları anlamında bir zamanlar çok ciddi eleştirilerde bulunduğumuz İbrahim Karaosmanoğlu ve ekibini arar olduk.

İbrahim Karaosmanoğlu ile Tahir Büyükakın başkanlarımızın kurmayları arasında ki en önemli fark UMURSAMA!

İbrahim Karaosmanoğlu döneminde yapılan bir uygulama ve ya bir projenin eksikleri konusunda değil sadece gazetelerde yazmak!

Sosyal medya hesaplarımızda bile eleştirsek, en geç ertesi gün, ya konunun muhatabı bir idareci ve ya danışmanı arar!

Eleştirinin nedenini sorar ve muhakkak düzeltilmesi yolunda çaba sarf ederlerdi!

***

Bu konuda Gültekin Görüm ve Ali Yeşildal’ın adını zikretmeden geçemeyeceğim!

Akp ve Türk Milliyetçileri arasında en soğuk yıllar olan açılımlı saçılımlı yıllarda bile her sorunda özverili başarılı umursayan bu iki isim hafızamda kalan.

Gültekin Görüm ve Ali Yeşildal!

***

O dönemin sonunda ve onlardan sonra gelenlerde, siyasi doygunluk mu desem!

Emekliliklerinin yaklaştığı düşüncesi mi desem!

Büyükşehirde son dönemimiz olabilir düşüncesi mi desem! bilemem ama!

Büyükşehir Belediyemizin geçmiş yıllarını ve geçmiş bürokratlarını arar olduk!

***

Hatırlayanlar bilir, Türk Ocağı olarak 2015 yılında düzenlenen 7. Kocaeli Kitap Fuarında yer alamama gibi bir sorunumuz olmuş, sosyal medya hesaplarımızdan sitemde bulunmuştuk.

Bu sitemler gazeteci dostlarımız tarafından haber yapılınca, başta Fuar sorumlusu Ali Yeşildal olmak üzere pek çok danışman ve yetkilinin ilgisine mazhar olmuş, sorunumuz hemen çözülmüştü!

Hatta, ondan sonra ki yıllarda düzenlenen kitap fuarları başlamadan önce, yapılan planlama toplantılarına tüm sivil toplum kuruluşları ve Kocaelili yayıncılar olarak davet edilir, görüşleri alınır olmuştuk.

Güzel günlerdi.

Gerçekten bu şehir için, katılımcı ve ziyaretçi rekorlarının kırıldığı, el birliği ile ulusal basının ve tüm kitapseverlerin ilgi gösterdiği, İstanbul, Ankara ve İzmir de yapılan büyük fuarlar ile yarışılan şehrimizi öne çıkartan önemli organizasyonlarından biriydi.

***

Ondan sonra ki yıllar, Kitap Fuarı Organizasyonunun yetkilileri değişti, COVİD 19 musibeti çıktı derken, yapılan pek çok şey gibi yeni usuller ile “bizsiz” tatsız ve tuzsuz yapılır oldu.

Şehir tel tel dökülürken, yollar köstebek yuvası olmuşken, şehirde mülkiyeti belediyeye ait kongre merkezi ve bizlere verilmeyen salonlar varken, milyonlar harcanarak “milyonlarımız harcanarak” yapılan, Kartepe zirveleri gibi!

Milli Kuruluşlar olarak biz de yapıyoruz hem de şehrimize ve insanımıza dair her konuda!

Belediyemiz bin bir maliyetle misafir ettiği Kocaelili olmayan ünlüler ile yaparken!

Ünlüler ya!

Belediyemiz, Almanya Şansölyesi Gerhard Schröder Engin Altan Düzyatan ile

Biz de şehrin dinamikleri ve şehrin mağdurları ve bu şehirde yaşayanlar ile

Hem de, sıfır maliyet ile!

Neyse…

***

Demem o ki, daha başlamadan sonu belli olan,

Kulaktan kulağa duyduğumuz kadarıyla şehrin zor gününde yanında olan, Kocaelili yerel yayıncılar, kitapçılar ve kitap fuarının enerjisini yükselten Sivil Toplum kuruluşlarının olmayacağı ve ya çok azının desinler için dahil edileceğini, düzenlenecek 12. Kocaeli Kitap Fuarının Kocaelili olmayan büyük yayıncıların isteklerine göre tertip edileceğini DUYUYORUZ!

Daha önce ki sitemlerimiz ve tavsiyelerimiz gibi bu konuda da Tahir Büyükakın başkanımızın ekibinden bizi dinleyecek bir danışman, bir bürokrat, bir yetkili olmayacağı düşüncesi ile Kitap Fuarı yetkililerine tavsiyem,

Bizi dinlemiyorsunuz, bari bu fuarı başlatan şehre kazandıran eski idarecilerinizi dinleyin,

Arayın onlara, danışın!

Aksi halde birkaç yıllı aradan sonra düzenlenecek kitap fuarında, harcanılacak paraya da, zamana da YAZIK olacak.

Diye düşünüyorum!

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.