Paylaş
İzmit Belediyesi tarafından 28 Haziran İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşu programları kapsamında yerel şair, yazar ve yayınevlerinin desteklenmesi amacıyla organize edilen İzmit Kitap Günleri’nin açılışı gerçekleşti
İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle İzmit’in kurtuluşunun 101’inci yılı etkinlikleri İzmit Kitap Günleri ile başladı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde 41 Marka 41 Yazar sloganıyla İzmitli yerel şair, yazar ve yayınevlerinin katkılarıyla organize edilen İzmit Kitap Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Üç gün boyunca devam edecek olan İzmit Kitap Günleri daha çok okuyan, araştıran ve daha bilinçli bireyler yetişmesine katkı sağlamak amacıyla yerel şair ve yazarları vatandaşlarla buluşturacak.
AÇILIŞA YOĞUN KATILIM
Kent meydanında yapılan açılış programına, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, BAYŞAD Başkanı Dilek Dila Mert, KOŞYAD Başkanı Taylan Katak, Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği Başkanı Mustafa Anayurtlu, Aydili Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Akın, Kocaeli’deki yazar ve yayınevleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
HÜRRİYET, “GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”
Açılışta konuşan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “İzmit Belediyesi olarak kültüre, sanata ve edebiyata önem verdiğimizi her defasında vurguluyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı en kararlı şekilde sürdürmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalar dayanışma ile çok daha kıymetli olur. Bu vesileyle bugün başlangıcını yaptığımız ve geleneksel hale getirmeyi çok arzu ettiğimiz İzmit Kitap Günleri’nde dayanışma gösteren değerli yayıncılarımıza, derneklerimize, katkı sunan bütün yazarlarımıza, şairlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Dayanışmamız daim olsun.
“YEREL ŞAİR VE YAZARLARIMIZA DESTEK OLMAK AMACIYLA”
Gerek kitapların yayınında yapımında destek olarak, gerek açılışını gerçekleştirdiğimiz Şiir ve Edebiyat Evimizle, gerekse ünlü yazar ve şairlerimizi andığımız İzmit Unutmaz ve İzmit Şiir Günleri etkinliklerimizle bunu destekliyoruz. Şimdi ise hem yerel şair ve yazarlarımıza destek olmak hem de onları kentlilerimizle buluşturmak için ‘41 marka 41 yazar’ sloganıyla yola çıkarak İzmit Kitap Günlerinin ilkini gerçekleştiriyoruz.
“DEĞERLİ KİTAP DOSTLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Gelenekselleştirerek her yıl düzenlemek istediğimiz İzmit Kitap Günlerimizde çeşitli söyleşi ve dinletiler ile İzmitli vatandaşlarımızın ve edebiyatseverlerin verim alacağı bir organizasyon olsun istedik.  Bu vesile ile bu kente gönül vermiş değerli şair ve yazarlarımızın kaleminden çıkan eserlerin hem tanıtımının hem de satışının yapılacağı İzmit Kitap Günleri ile edebiyata ve edebiyatçıya bir destek de biz vermek istiyoruz. Kitap günleri etkinliğimize destek veren siz değerli kitap dostlarınıza teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.
MERT, “HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
BAYŞAD Başkanı Dilek Dila Mert, “Kentimizin kültür, sanat, edebiyat alanında gelişmesine önemli rol üstlenen şairlerimizin, yazarlarımızın, yayınevlerimizin geniş kitlelere hitap etmesine ev sahipliği yapan kıymetli İzmit Belediye Başkanımız Fatma Hanım başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
KATAK, “SANAT VE EDEBİYAT ADINA GÜZEL ŞEYLER YAŞANIYOR”
KOŞYAD Başkanı Taylan Katak, “Son zamanlarda İzmit’te kültür, sanat ve edebiyat adına güzel şeyler yaşanıyor. Bu kentin sanatla, edebiyatla alakalı sivil toplum kuruluşları, dernekleri, yayıncıları, kitapçıları ve yerel yönetimleri başarılı faaliyetlere imza atıyor. Geçtiğimiz haftalarda Geçtiğimiz günlerde İzmit Belediyesi tarafından Ruşen Hakkın anısına hayata geçirilen Şiir ve Edebiyat Evi’nin açılışını yaptık. Bu kentimiz edebiyat hayatı için bir mihenk taşıydı. Bu projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum” dedi.
“BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ”
Birliğin olduğu yerde her zaman güç vardır, güzellik vardır. Kültür sanat kuruluşları olarak yerel yönetimlerin de desteğini alarak bu etkinliklerin artarak devam edeceğine inanıyorum. İzmit Kitap Günleri de bu etkinliklerin en önemlilerinden bir tanesi. Gelenekselleşmesi planlanan bu etkinlik bence çok anlamlı. Bu etkinlik popüler isimleri getirmek amacıyla değil kentimizdeki yazarları, şairleri, yayıncıları ve kitapçıları desteklemek amacıyla hayata geçirildi. Edebiyat etkinliğinin yanı sıra bir sosyal sorumluluk projesi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
ANAYURTLU, “BİR ÇOCUK KİTAP ALACAK VE DEĞİŞECEK”
Kocaeli Yayıncılar ve Kitapçılar Derneği Başkanı Mustafa Anayurtlu, “Bir yazar bir söyleşisinde şöyle diyordu: Bir kitap okudum hayatım değişti. Bir başka yazar kitabının ön sözünde, “1952 yılında Elazığ’da doğdum. 2’nci doğumum 1997 yılında Sınırsız Güç kitabını okumaya başladığım gün” ifadelerini kullanıyor. Bu etkinliğin sonunda bu çadırdan bir çocuk kitap alacak ve kendi değişecek, sonra İzmit’i değiştirecek. Etkinliğin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
AKIN, “3 YIL ÖNCE YEPYENİ BİR DÖNEM BAŞLADI”
Aydili Sanat Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Akın, “Bugün büyük bir gün. Bizler İzmit Kitap Günleri’nin düzenlenmesine katkı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. İzmit bir zamanlar emeğin başkentiydi. Aynı zamanda da kültür sanat kentiydi. 28 Haziran tarihi İzmit için kültürün, sanatın ve eğlencenin doruğa çıkma günleriydi. 16 yılda ne sanayi fuarı kaldı, ne kültür, ne sanat. 3 yıl önce İzmit’te Fatma Başkanımın önderliğinde yepyeni bir dönem başladı. İzmit kültür, sanat ve turizm kenti olma yolunda şimdi hızlı adımlarla ilerliyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyor, Sayın Başkanım Av. Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ediyorum” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.