Paylaş

“Kendi dönemimizde ödemiş olacağız”

 İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet AKP’lilerin araç satın alınmasıyla ilgili ortaya attıkları gerçek dışı iddialar hakkında yaptığı basın açıklamasında, “2 yıl önce tüm engellemelere rağmen belediyemize, halkımıza kazandırdığımız hizmet araçlarının kredisi mart ayında bitiyor” dedi

Bugün yaptığı basın açıklamasında, AKP’lilerin meclis öncesi yaptığı algı oyunlarıyla sanki 3 yıldır çok sayıda kredi çekildiği imajını yaratmaya çalıştığını söyleyen Başkan Hürriyet, “55 milyon kredi istemiştik. Bu 55 milyon kredi o dönemde de bu dönemde olduğu gibi birçok uyduruk gerekçe ve ipe un sererek önce reddedilmişti. Yine bu dönemde olduğu gibi o dönemde de veto etmiştik. Bir daha meclise göndermiştik. Yine uzun uzun komisyonlarda tartışıldı, edildi. Böyleydi, şöyledi diyerek bir sürü iddialar ortaya atıldı. Netice itibariyle 55 milyonun 27 milyonunu alabilmiştik. O 27 milyonla 2 yıl önce çektiğimiz kredi ile 71 tane kamyon ve iş makinesi satın almıştık. 2 yıl önce satın aldığımız araçların bugünkü değeri en az 80 milyon lira. 2 yıl önce çektiğimiz kredinin bugün itibariyle hiç değişmeyen aylık taksiti 1 milyon lira. Bu taksit mart ayında bitecek.

KENDİ DÖNEMİMİZDE ÇEKTİĞİMİZ KREDİYİ

YİNE BU DÖNEM BİTİRMİŞ OLACAĞIZ

Kendi dönemimizde çektiğimiz krediyi araçları alarak kullandık. Kendi dönemimizde çektiğimiz kredinin geri ödemesini yine kendi dönemimizde ödemiş ve bitirmiş olacağız. Aslında bu bir borçlanma, kamuyu zarara sokmak değil, tam tersine kamu yararı, paranın doğru kullanılması, tasarruf edilmesi ve mal sahibi olmak, belediyenin varlığını arttırmaktır. Günlük yaşantımızda hepimiz kira öder gibi kredi çekerek taksitle bir şeyler alıyoruz. Kira öder gibi ev alıyoruz, kira öder gibi araç alıyoruz. Dolayısıyla bu malın sahibi oluyoruz ve malın sahibi olduktan sonra da bu malın bir değeri oluyor. İşte belediyede de aynen bu durum söz konusu. Bu kredi çekilmesinin nedeni de bu” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.