Paylaş
Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için Büyük Taarruz’un ilk günü olan 26 Ağustos’ta Kocaeli Sağlıkçılar Derneği Sosyal Tesisi’nde bir araya geldi. Programa Milli Kuruluşlar Birliği oluşturan tüm dernek başkanları katıldı.
Program, Diyanet Birlik-Sen Marmara Bölge Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı hocanın Sultan Alparslan’dan Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize varıncaya kadar milletimiz için değerli tüm geçmişimiz için okuduğu dualar ile başladı.
***
Açılış konuşmasını Kocaeli Sağlık Çalışanları Dernek Başkanı Adem Yaman tüm yönetim kuruluna sahneye davet ederek yaparken Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir de gecenin anlam ve önemine dair okuduğu şiir ile programa katılan herkese farklı bir şekilde teşekkür etti.
***
Gecede aşıklar ve şairlerin Milli duyguları anlatan şiir ve türküleri okundu.
Milli Kuruluşlar Birliği İcra Kurulu üyesi Şair Eyüp Cüce’nin yazdığı şiir geceye damga vurdu. Aşık Osman Sayar ve Dadal Göksu’nun kahramanlık türküleriyle programa katılanlar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu yaşatıldı
***
Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği tarafından düzenlenen programa Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir, Kocaeli Sağlık Çalışanları Dernek Başkanı Adem Yaman, KOŞYAD Başkanı Taylan Katak, BAYŞAD Başkanı Dilek Dila Mert, KOSKAD Başkanı Sevinç Akdemir, Yesevi Ocağı Başkanı Eren Elmalı, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Süleyman Pekin, Diyanet Birlik-Sen Marmara Bölge Başkanı Mehmet Ali Karadaşlı, Güney Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Dernek Başkanı Oktay Yaşar, yeniden aydınlanma Derneği Başkanı Selçuk Pınar, Azer genç başkanı Sinan Çalışkan ve Hürriyetçi sağlık Sen başkanı Ercan Öztürk katıldı.
***
Körfez halk oyunları ekibinin yöresel oyunları ile renk kattığı programda Bahattin Omurcan, Behice Karadeniz, Gülseren Delibaş, Eyüp Cüce, Köksal Güler, Dilek Dila Mert, Mustafa Dursun, KOŞADER Başkanı Osman Nuri Koçak, Osman Sayar ve Dadal Göksu şiir ve türküler seslendirdi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.