Paylaş
KOŞYAD (Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği) ve BAYŞAD (Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği) tarafından İzmit Türk Ocağı Konferans Salonu’nda düzenlenen “Cumhuriyet Şiirleri” konulu şiir dinletisi yoğun katılımla gerçekleşti.
Etkinlikte şairler “Cumhuriyet, Milli mücadele ve Vatan” temalı şiirler, aşıklar Marsavi Osman Sayar’da Türküler ve Koçaklamalar seslendirdi.
***
Etkinliğe ev sahipliği yapan Türk Ocağı Kocaeli Şubesi’nin Başkanı Mustafa Arha’nın katılımcıları selamlamasının ardından söz alan KOŞYAD Başkanı Taylan Katak “İstiklal ve Cumhuriyet bu milletin onurudur, ” ifadelerini kullanarak Türk milletinin cumhuriyete olan bağlılığını vurguladı. Nitelikli kültür-sanat projeleri üretmek için yerel yönetimler ve sanat kuruluşlarının bir arada çalışması gerektiğine de değinen Taylan Katak’ın ardından konuşan BAYŞAD Başkanı Dilek Dila Mert 29 Ekim’in önemini dile getirdi ve herkesi duygulandıran bir şiir okudu.
***
Diyanet Birlik Sen Başkanları Mehmet Ali Karadaşlı ve Numan Uysal’ın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için okudukları ayetler ardından hep birlikte edilen duaların ardından şiir ve türkü dinletisi başladı.
Moderatörlüğünü Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Başkanı Yücel Alpay Demir’in yaptığı etkinlikte şairler şiirlerini okurken halk ozanları onlara türkülerle eşlik ettiği.
Şiir ve müzik ziyafetinin yaşandığı zaman zaman duygu dolu anlar da yaşandı.
Programa Azerbaycandan Cumhuriyet Kutlama Programları için İlimize gelen Azerbaycan Toplumsal Siyasal Uluslarası Araştırmalar Merkezi başkanı Samir Adıgüzelli ve Laçın, Cəbrayıl, Zəngilan, Hadrut un azad edilməsi esnasında gazi olan Azerbaycan Ordusu Askeri Gazi Astsubay İbrahim Cabbarov’un Atatürk, Cumhuriyet İki Devlet Bir Millet içerikli duygu dolu konuşmaları ve Azerbaycan’a özgü kahramanlık şiirleri geceye damgasını vurdu.
***
Programa ayrıca BBP Körfez İlçe Başkanı Bayram Kurtaran, Aydınlar Ocağı Başkanı Süleyman Pekin, KOŞADER başkanı Osman Nuri Koçak, Aşık Marsavi mahlası ile tanınan Şair Osman Sayar, Milli Kuruluşlar Birliği üye başkanları Sevinç Akdemir, Adem Şahinkaya, Selçuk Pınar, Oktay Yaşar, Adem Yamam, Sinan Çalışkan, Aytekin Uzun ile Şair ve yazarlar Behice Karadeniz, Mustafa Dursun, Şerafettin Yıldız, Bahattin Omurcan, Gürkan Uysal, Gülseren Delibaş, Erdem Arcan, Mesut Nöbetçigil, Mustafa Özdemir, Halime Alademir ve Gazeteci-Yazar Uğur Ulusoy katıldı.
***
Programın Sonunda Gazi Astsubay İbrahim Cabbarov’a Laçın, Cəbrayıl, Zəngilan, Hadrut’larının azad edilmesinde gösterdiği kahramanlıklar adına hatıra amaçlı Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Arha Tarafından plaket takdim edildi.
Plaketi Alan Gazi Astsubay İbrahim Cabbarov şehit olamadığı için üzgün olduğunu kendisine duyulan saygı ve muhabbetin şehit olan ve gazi olan Azerbaycan Ordusu askerlerine duyulan sevgi ve muhabbetten dolayı olduğunu bu yüzden bu plaketi Bütün Şehitlerimiz ve Gazilerimiz adına ve özellikle 44 günlük vatan savaşını kazanmamızı sağlayan şehitlerimiz ve gazilerimiz adına kabul ediyorum sözleri duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

Yorum Yap

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.