Paylaş

İzmit Belediyesi CHP’li meclis üyesi Devrim Bal, belediyede personel giderlerinin arttığı söyleyen AKP’li meclis üyesi Hayrettin Ünlü’ye cevap verdi: Siz işsizlik yaratıyorsunuz biz personel istihdamı yaratıyoruz. Bundan neden şikâyetçisiniz anlamıyorum ki

İzmit Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında 2023 yılı bütçesi görüşüldü. Belediyenin borçlarının ve personel giderlerinin arttığını söyleyen AKP’li meclis üyesine cevap veren CHP’li meclis üyesi Devrim Bal şu ifadeleri kullandı: “22 yılı itibariyle 415 milyon 515 bin TL belediyemizin borcu var. Ancak Ekim 2022 itibariyle esnaf ve müteahhitlere olan borcumuz sadece 78 milyon. Geri kalan kısım kamu borçları. Personelin hem SGK’ya olan hem de mali olan borçları.

“PERSONEL İSTİHDAMI YARATIYORUZ”

Personel giderlerinin artması ile ilgili de şunu söylemek istiyorum ki, Kocaeli’de tek kreş yapan belediye biziz. Alzheimer Merkezi açan tek belediye biziz. Çınar Akademisi olan tek belediye biziz. Kadın Girişimciler Merkezi açan tek belediye biziz. Fethiye Caddesi’ne 30 yıl sonra başlayan biziz. Tabi ki personel giderimiz artacak. Kreş açıyoruz, personel istihdamı yapmak zorundayız. Ne güzel işte. Siz işsizlik yaratıyorsunuz biz personel istihdamı yaratıyoruz. Bundan neden şikayetçisiniz anlamıyorum ki. Özkaynakta 145 milyon artışımız var. Demek ki biz hizmet ediyoruz.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.