Paylaş
CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, bugün  il başkanlığı binasında yaptığı bası toplantısında görevinden istifa kararı aldığını duyurdu. Yıldızlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Kıymetli yol arkadaşlarım,
Cumhuriye Halk Partisi, Türkiye’nin çimentosu, savaş meydanlarında kurulmuş bir parti.
Temeli Kuva-yi Milliye’ye dayanan 100 yıllık bir ulu çınar.
Ben de Cumhuiryet Halk Partisi’nin, bu ulu çınarın mensubu olmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyorum.
55-60 senesini bu partiye vermiş Rafet Yıldızlı’nın oğlu olarak burada aranızdayım.
Siyasi bir ailenin evladıyım.
Hani derler ya gençlik kollarından, bebeklik kollarından, çocukluk kollarından, gençlik kollarından gelen bir kardeşinizim. Ve çocukluk hayali olan Cumhuriyet Halk Partisi örgüt başkanlığını, il başkanlığını yürütmekteyim.
Bu göreve gelmeden önce lise ve üniversite yıllarında Cumhuriyet Halk Partisi’nin her kademesinde görev yapmış, 2015 yılında burada bulunan önceki dönem il başkanım Cengiz Sarıbay’ın vasıtasıyla birçok genç gibi partide görev yapmaya dahil olmuş bir kardeşinizim.
Bugün hep birlikte bu göreve gelmeden önce Sayın Genel Başkanımıza gittiğimizde il başkanımız ‘Ben bu göreve bir daha aday olmayacağım. Aramızda aday olmak isteyen arkadaşlarımız varsa kendileri söylesin.” dediğinde 6 aylık bir süre vardı.
Sayın genel başkanımıza gittiğimizde sayın genel başkanım dedi ki: “Benim gönlüm hep gençlerden ve kadınlardan yana.” O günden sonra bu yola çıktık, onurla ve şerefle bu görevi sürdürmekteyiz.
Bizim gençlik yıllarımızdan yani yaklaşık 20 yılda ne oldu bu ülkede?
20 yılda hukuk kayboldu. Adalet kayboldu. Eğitim yok oldu. 20 yıllık iktidarlarında bütün değerlerimizi kaybettik. Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını yok ettiler.
Gelinen noktada mevkidaşım Canan Kaftancıoğlu’na 10 yıl önce attığı tweet ile ilgili dava açtılar ve siyasi yasak getirdiler.
Bizler bu yasakları tanıdık mı? Tanımadık.
Bir milim geriye gittik mi? Gitmedik.
En son İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yapılanları hep birlikte seyrettik.
Adaletin ve hukukun ortadan kaybolduğu, rafa bile kaldırılmadığı, ortadan kaybolduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bizler Türk gençleri olarak, Cumhuriyet Halk Partililer olarak Cumhuriyetimize ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Biliyorsunuz, 6 yaşındaki bir kız çocuğuna yapılanları hepimiz gördük. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında ülkemizin geldiği durum ortada.
O kadar çok adalete, hukuka ihtiyaç var ki artık her adımda bunu hissediyoruz.
Kıymetli yol arkadaşlarım,
Yaklaşık 34 aydır bu görevi yürütüyorum.
Bu dönemde eksiklerimiz olmuştur, artılarımız olmuştur, kırdıklarımız olmuştur.
Ama hep özveriyle bu işi yapmaya çalıştık. İl yönetimimin, ilçe başkanlarımın görüşlerini aldım. Her zaman ortaklaşmaya dikkat ettim.
Ortak karar almaya dikkat ettim.
Örgütle birlikte hareket etmeye dikkat ettim. Ortaklaşmak benim en önemli temel taşımdır. 2023’te milletvekilliği seçimi var. Cumhuriyetin 100. yılı ve çok önemli bir seçim.
Burada il başkanlığı yapmış birçok büyüğüm var.
En son il başkanlığı yapıp, örgüt başkanlığı yapıp milletvekili olan Ömer Türkçakal.
Benim için anlamlı gün.
Ben her zaman ön seçimden yana oldum. Bu her zaman deklare ettim. Benim talebim her zaman ön seçim olacak.
Ancak genel merkezimiz hangi konuda karar alırsa saygımız sonsuz. Bugün hepinizin huzurunda, bu salona babamın isminin verilmesine vesile olan önceki dönem il başkanımız Cengiz Sarıbay’a hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.
37 yıldır örgüt başkanlığından milletvekilliğine gidilememesini inşallah hep birlikte kıracağız diyorum.
Babamın ismi olan bu salonda hepinizin huzurunda çok sevdiğim Cumhuriyet Halk Partisi Örgüt Başkanlığı’ndan istifa edip 2023’te milletvekili adayı olmak için sizlerden izin istiyorum.”
Saygılarımı sunuyorum.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.