Paylaş

 

Kocaeli Üniversitesi’ndeki promosyon paralarıyla ilgili HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN Basın Açıklaması;

Kocaeli Üniversitesi çalışanları arap saçına dönen maaş promosyon meselesini yeni yönetimin bir an önce çözmesini bekliyor.

Yetkili Sendikanın (EBS) girişimiyle ve Kocaeli Üniversitesi’nin eski yönetiminin insiyatifiyle Ziraat Bankası’yla olan maaş promosyon sözleşmenin feshi ile üniversite çalışanları 7343 liralık cezai şartla karşı karşıya bırakılmıştı. Önceki yönetim döneminde yapılan 2 ihalede ise mevcut ekonomik şartlara göre komik sayılabilecek promosyon rakamları gündeme gelmiş ve ihaleler iptal edilmişti. Çalışanların fikirlerinin alınması çağrılarımıza kulaklarını tıkayıp, ben yaptım oldu anlayışı ile hareket edilmesi sonrası olan yine Kocaeli Üniversitesi çalışanlarına olmuştu.

Önceki yönetimin arap saçına döndürdüğü promosyon meselesinde, Rektörlük değişimi nedeniyle yaprak kıpırdamazken, yeni yönetimin oluştuğu ve görevine başladığı bu günlerde çalışanlar promosyon ihalesiyle ilgili bir an önce kabul edilebilir bir çözüm bekliyor. Çünkü Maaş promosyon sözleşmesi feshedilmesine rağmen maaşlar, ek ders ücretleri vb. Ziraat Bankası aracılığıyla ödenmeye halen devam etmektedir ve göründüğü üzere Ocak 2023’te de devam edecektir.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, öncelikle sözleşmesi feshedilmesine rağmen maaş, ek ders vb. ödemeleri yatırdığı Ziraat Bankasıyla görüşmelerde bulunarak üniversite çalışanlarını mağdur etmeyecek ve çalışanların lehine olacak aşağıdaki olası kararlardan uygun gördüklerini bir an önce alabilmelidir.

1- Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, Ziraat Bankasıyla maaş promosyon sözleşmesinin feshinden karşılıklı mutabakatla vazgeçerek üniversite çalışanlarını kişi 7343 liralık cezai şarttan kurtarabilir ve sözleşmenin bitimine kadar bekleneceği için çalışan başına belirli bir miktar ek promosyon alınmasını sağlayabilir.

2- Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, Ziraat Bankasıyla maaş promosyon sözleşmesindeki cezai şartın emeklilerdeki gibi fesihten sonraki süre veya maaşlar, ek ders ücretlerinin yatırılmayacağı kalan süre üzerinden uygulanmasına anlaşabilirse çalışan başına düşen cezai şart 1500 liraya düşebilir. Ayrıca çalışanlar Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğünün olası açacağı dava sürecini beklemek zorunda kalmaz.

3- Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü, maaş promosyon ihalesini yapacaksa bu ihaleyi sahiplenmeli ve Kocaeli Üniversitesi çalışanlarına Türkiye genelinde yapılan ihale rakamlarında bir maaş promosyonu almasını sağlayacak girişimlerde ve eylemlerde bulunmalıdır.

Türkiye’deki Eğitim Sendikaları arasında 18.000’e yakın üyesi ile 5. sendika olan ve Kocaeli’nde şubesi olan Hürriyetçi Eğitim Sen’in Kocaeli Üniversitesi temsilciği olarak Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğünün yeni yönetiminin çalışanların promosyonla ilgili görüşlerinin alınması için anket yapılması, önceki bankaya ödenecek cezai şartın emeklilerdeki gibi fesihten sonraki süre üzerinden değerlendirilmesi ve promosyon ihalesini kazanacak banka dışında Umuttepe Yerleşkesinde banka şubesi bırakılmaması gibi hususlarda defalarca yaptığımız sözlü ve yazılı beyanlarımızı dikkate alarak çalışanların lehine kararları bir an önce alacağına inanıyoruz.

Kamuoyuna saygılarımızla.

 

Doç. Dr. Ali Talip Akpınar

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.