Paylaş

Bir hafta önce ki gecenin sabahına, acı haberle sarsıldık. Güneydoğumuzu etkisi altına alan iki büyük deprem neticesinde 10 ilimizde ağır bir yıkım gerçekleşti.

Yıkımların sonucu binlerce vatandaşımız enkaz altında kaldılar. Binlerce canımız vatandaşımız hayatlarını kaybederken, binlerce vatandaşımız da yaralı olarak hastanelere kaldırıldı.

10 ilimizde gerçekleşen deprem sonucundaki yıkımlar, halkımızı toplumumuzu derinden etkiledi. Adeta yüreklerimiz o bölgede attı.

Vefat eden canlarımızın acılarını toplumca yüreğimizde hissettik. Türkiye’nin her bölgesinde yaşayan insanların, o bölgede akrabaları, arkadaşları, dostları olması münasebetiyle oradaki acı her eve neredeyse ulaştı.

Ülkece toplumca bütün ayrışmaları bir tarafa bırakarak, hep birlikte kenetlenerek canlarımıza yardım edebilmek için bir dakika beklemeden bölgeye koştu yüreği güzel insanlarımız.

Bölgeye gidebilen Afad başta olmak üzere bir çok kurumumuz, derneklerimiz hayat kurtarmak için gece gündüz demeden, büyük kutlu bir gayret ortaya koydular.

Madencilerimiz madendeki işlerini bırakarak, hayat kurtarmak için bölgeye giderek, hayat kurtarmak için mücadele etmeleri çok kutlu büyük bir hareket.

Gidemeyenlerse bulundukları yerlerde stklar, belediyeler hep birlik olup bölgedeki canlara, vatandaşlarımıza yardım edebilmek için büyük kutlu bir gayret ortaya koydular.

Kocaeli’de gördüklerim üzerinden Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Mensubu Derneklerimiz, Derinceliler Derneği, Hemşehri Dernekleri, Gazeteciler Cemiyetimiz bir çok kurum, kuruluşlarımız, stklarımız büyük gayretler ortaya koydular.

Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt bölgeye yardımcı olmaya koştular

Yine İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet Hanım da, bölgeye giderek oradaki vatandaşlara yardımcı olabilmek için büyük kutlu bir gayret ortaya koydu.

Allah valimizden, belediye başkanlarımızdan, stklarımızdan ve tüm halkımızdan razı olsun.

Yine Ahbap Derneği Başkanı, sanatçımız Haluk Levent depremin ilk zamanlarından itibaren vatandaşlarımıza yardım edebilmek için çok büyük kutlu bir mücadele verdi.

Yine bir çok kardeş ülkeler olan Azerbaycan, Pakistan başta olmak üzere maddi ve manevi, yardıma koştular. Diğer düşman bilip, siyasi anlamda bir birimize düştüğümüz ülkeler bile yardıma koştular.

Tüm ülkelere bir vatandaş olarak çok teşekkür ederim.

Acı ve hüzünlü, canımızın çok yandığı bu günlerde birlik beraberlik içerisinde olmamız çok güzel. Şuculuğu buculuğu bir tarafa bırakıp, toplumca bir araya, yan yana geldik. Bir birimize omuz vererek can kurtarmak  için, hayatta olan canlarımıza yardımcı olabilmek için kutlu büyük bir mücadele verdik, veriyoruz.

Bölgede ki bir yemek dağıtımı görüntüsünde gördüğümüz, solcu bir kişinin dağıttığı çorbadan kendisiyle zıt görüşlü bir vatandaşa çorba verirken bir görüntü vardı. Benim için çok güzel ve anlamlı bir kare.

Demek ki yeri gelince bir araya gelebiliyoruz.

Milletce, toplumca illa bir acı olay yaşamamız gerekmiyor. Bir araya gelerek, kardeşçe yaşamak için.

Allah toplumumuza her daim birlik beraberlik içerisinde, mutlu huzurlu bir hayat nasip etsin bizlere.

Depremde vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun inşaallah. Yaralılarımıza ve olayın psikolojik etkisi altında kalan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

İnşaallah milletçe, toplumca yaralarımızı sarabiliriz.

Depremde yakınlarını kaybedenler başta olmak üzere, tüm ülkemize halkımıza başsağlığı diliyorum.

Bir kanalın sunucusunun belirttiği gibi, bizi kurtaracak olan çök kalk hareketleri değil, sağlam yapılar evler yapmamızdır.

Toplum olarak yapılarımızı, evlerimizi sağlamlaştıralım. Bunun için maddiyattan kaçınmayalım. Aksi durum da hayatımıza mal olmaktadır. Bedelini insanlar canıyla ödemekteler.

Toplumca, milletçe artık kendimize gelelim. Kendimizi doğru yetiştirelim. Ahlakımızı güçlendirmeli, birlik beraberliğimizi sağlamlaştırmalıyız. Toplumumuzu güçlendirmeliyiz.

Ahlak sağlam olursa insan da sağlam olur. Yapıları, evleri sağlam yapar. Sağlam yapılarda yaşayan insanlar da sağlam kalır.

Sağlıcakla, sevgiyle kalın kıymetli halkımız.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.