Paylaş

Bende pek çokları gibi işinden, dostlarından ve ailesinden arta kalan zamanlarını sosyal medyada geçirenlerdenim.

Duygu ve düşüncelerimi facebook’ta paylaşmayı, güncel konulara kendi üslubumca yorumlar yapmayı hobi olarak çok severim.

Çok fazla arkadaşım olmasına rağmen çok fazla kişiyi takip edemiyorum, sosyal medyada mümkünse eleştirirken dahi gülmeyi, gülümsetmeyi, düşünmeyi ve düşündürmeyi yeğleyenlerim.

Böyle paylaşımlar yapanlar her zaman tercihimdir.

***

Umumiyetle öfkeli ve faydalanamayacağım paylaşımları sık sık yapanları ya takipten bırakırım ya da engellerim.

Ortak noktamın olmadığı insanlar ile birbirimize karşı mecburiyetimizin de olmadığını paylaşımlarımızı da görmemizin bir gereği olmadığını düşünürüm.

Kendimce kriterlerim var.

***

Her görüşten arkadaşım var, fanatik iktidarcı da var, fanatik muhalif te! Siyaset ile hiç ilgisi olmayanda var, tek gündemi futbol olan da.

Saygın olan herkese saygım duyarım!

Sosyal medyada hakaret, iftira ve gerçekler ile ilgisi olmayan uyduruk paylaşımları beğenmediğim gibi, bir de ne dediği anlaşılmayan muğlak ve yuvarlak paylaşımları da beğenmem.

Şöyle ki!

İktidardan çıkarı olan birin her halükarda %100 yanlış olan bir uygulamayı bile övmesini anlarım! “adamın beklentisi vardır” kendince haklıdır.

Örneğin; millet ekonomik ve psikolojik sorunlar ile boğuşurken boşanmalar aile içi şiddet artmış gençler iş bulamazken!

Ben insanlara gittim sordum! var mı bizden bir isteğiniz, bir derdiniz var mı? dedim!

Onlar da “her şey süper, mükemmel bir hayat yaşıyoruz sadece yatsı ezanının sesi ve ezan sonrası getirilen salavatları duyamıyoruz, hoparlörün sesini biraz açtırın” diye söylediler…

Diyen birinin, her ne kadar dini kullanarak siyaset ve o siyasetin gölgesinde ticaret yaptığına, amacının da dünyalık şeyler olduğuna emin olsam da! olağan karşılarım.

Çünkü o kişinin de en azından ne idüğü, tarafı safı ve beklentisi belli!

Aklı olan herkes anlar!

Aynı şekilde herhangi bir nedenden dolayı her halükarda iktidar karşıtı olan birinin de %100 doğru olan bir uygulamaya karşı çıkmasını da anlarım! “adam iktidarın uygulamalarını sevmiyor ve dürüstçe ifade ediyor” o da kendince haklı.

Örneğin; Dünya salgın ile uğraşırken yaşlısını ihmal edip, maske dezenfektan bile bulamazken “bedava maske ve 6 ay ödemesiz düşük faizli kredisini aldığı halde” ama ile başlayan memnuniyetsiz paylaşımlar yapan ve iktidarı her fırsatta iğnelemeye çalışanları da anlarım!

Ona da iktidar dünyayı verse! Yine memnun olmaz ve iktidar ona dünyayı verdiği için de suçludur. en azından bunun da ne idüğü ve safı bellidir.

Ortak noktaları hakaret içermeyen ve net paylaşımlardır.

***

Tek anlamadığım, güldüğüm, gülünç bulduğum ve saygı duymadığım ise!

Eskiden iktidar nimetlerinden faydalanıp, müdür, müteahhit, iş adamı olup gününü gün edip, siyasaal veya cemaatsel nedenlerden dolayı iktidar ile yolları şimdilik ayrılan ve kendine bir taraf seçememişlerin ne dediği belli olmayan muğlak ve yuvarlak paylaşımları!

Hem eleştirmek istiyor, hem cesaret edemiyor!

Hem memnun değil, hem ne diyeceğini bilmiyor!

Hem geri dönmek istiyor, hem davet bekliyor!

Hem pişman, hem özür dileyemiyor!

Hem yazıyor, hem de anlaşılmasın diye eleştirisini ağzında yuvarlıyor da yuvarlıyor!

Hani “dal rüzgarı affeder ama kırılmıştır bir kere” denilen, aslında konuşsam yer yerinden oynar edebiyatı ile 30 yıl öncesinin ergensel sözleri var ya!

O hesap.

***

İfade edeyim ki böyle paylaşımlar ne iktidar yanlılarının ne de muhaliflerin umurunda.

Bir kişi önce net olmalı, kendine dürüst olmalı, olur ya affediliriz diye kaypak ça ifadeler kullanmamalı enim olun hiç saygın değil.

Cahil Kamyoncu abimin de naçizane bir sözünde ifadesi ile; Geçmişi ile gurur duyanın geleceğinden korkusu olmaz!

İktirarı eleştirecek cesaretiniz yoksa! Çiçek böcek yazıları yazın, kedi videoları paylaşın, komik olmayın.

Çarşamba günümüz de mübarek olsun inşallah.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.